Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 16, 2012

Lazanje sa tunjevinom

Potrebno:

200 g lazanja

Za mlijecni umak:

400 ml slatkog vrhnja
1 kasika Vegete
300 ml mlijeka
2 jaja
2 kasicice skrobnog brasna
300 g fileta tunjevine u biljnom ulju

Za sirni fil:

200 g svjezeg sira
150 g zutog sira
1 jaje
3 kasike kiselog vrhnja
1 kasika nasjeckanog persuna
so
biber

Za posipanje:

50 g zutog sira

Priprema:

1. Mlijeko i slatko vrhnje pomijesajte, dodajte Vegetu, razmucena jaja i skrobno brasno, razmuceno u malo hladnog mlijeka.
2. Svjezi sir pomijesajte sa naribanim sirom, dodajte jaje, kiselo vrhnje, persun, so i biber.
3. Pleh premazite uljem, rasporedite dio lazanja, prelijte s malo mlijecnog umaka, a zatim po lazanjama rasporedite 1/3 mjesavine sa sirom.
4. Po siru rasporedite 1/3 kolicine tunjevine.Po tunjevini rasporedite dio lazanja, prelijte ih mlijecnim umakom i nastavite slagati dok ne potrosite namirnice.Zavrsite slojem lazanja.
5. Prelijte preostalom kolicinom umaka, pospite naribanim sirom i pecite 30 minuta u rerni zagrijanoj na 180°C.

No comments:

Recepti Headline Animator