Prilagođeno pretraživanje

Sunday, January 29, 2012

Boranija sa mesom i jajima

Potrebno (za 4 osobe):

1 kg boranije
300 g mljevenog mesa
4 jaja
2 glavice crnog luka
1 sargarepa
500 ml mlijeka
2 kasike margarina
2 kasike brasna
1 kasika mljevene crvene paprike
200 ml kisele pavlake
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Glavice crnog luka sitno isjecemo i przimo u serpi na zagrijanom ulju.Kada luk omeksa dodamo sargarepu isjecenu na parcad, isjecenu boraniju, margarin, brasno, mljevenu crvenu papriku, posolimo, pobiberimo i promijesamo.U sud polupamo jaja, dodamo pavlaku, mlijeko, posolimo i promijesamo zicom za mucenje.Vatrostalnu posudu poprskamo uljem.U posudu nanesemo sadrzinu iz serpe.Prelijemo mjesavinom jaja, pavlake i mlijeka.Pecemo 60 minuta na 200°C.Boraniju sa mesom i jajma seviramo na tanjir.Na sredinu stavimo list zelene salate na koju stavimo 3 kugle pavlake.Dekorisemo grancicom mirodjije.

No comments:

Recepti Headline Animator