Prilagođeno pretraživanje

Saturday, January 28, 2012

Patlidzani punjeni sirom

Potrebno:

4 patlidzana
250 g vrste zutog sira
150 g kozijeg krem sira
svjezi bosiljak
1 ljuta paprika
2 paradajza
so
biber
bijeli luk
persun
1 glavica crnog luka

Priprema:

1. Patlidzane prepolovite, zarezite na kvadrate sredinu i blansirajte na kratko u slanoj vodi.Izvadite islozite na resetku da se ocijede.
2. Ohladjene polovine kasikom izdubite, izvadite sredinu.
3. Proprzite glavicu crnog luka.Dodajte oguljeni i narezani paradajz dinstajuci da ispari tecnost.Dodajte bijeli luk, persun, "meso" koje ste izvadili iz patlidzana i sitno sjeckanu ljutu papricicu.Sklonite s vatre.
4. Kad se smjesa malo ohladi, naribajte zuti sir i namrvite koziji sir.Ovom smjesom punite polovine patlidzana.Pospite mjesavinom sireva i nasjeckanim bosiljkom svaku polovinu, slozite u zdjelu i pecite u rerni kratko-dok se sir ne istopi.

Posluzivanje:

Sluzite uz salatu po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator