Potrebno:
4 velika ili 8 manjih krompira
200-300 g spinata ili blitve
2 kasike kiselog vrhnja
so
biber
Vegeta
parmezan
maslinovo ulje
Za besamel sos:
30 g maslaca
2 kasike brasna
4 dl mlijeka
so
biber
kocka za supu
Priprema:
1. Krompir ogulite, prepolovite, te izdubite pomocu noza i kasike.
2. Preprzite na maslinovom ulju da malo zarumeni i posolite.
3. Isijecite sitno spinat ili blitvu, zacinite, dodajte vrhnju i dobro izmijesajte.
4. Punite krompir smjesom i poredajte u dublji lim.
5. U medjuvremenu pripremite besamel sos tako sto cete istopiti maslac i na njemu poprziti brasno, a onda dodati mlijeko i zacine.
6. Dobro umutite sa zicom da se ne stvore grudve.
7. Kuhajte oko 3-4 minuta.Prelijte preko napunjenog krompira i pospite parmezanom.Pecite oko pola sata na 200°C i posluzite toplo.
No comments:
Post a Comment