Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, January 31, 2012

Riba na povrcu

Potrebno (za 4 osobe):

4 oljustena krompira
bijeli luk u prahu
3 glavice crnog luka
3 paradajza
1/2 kasike origana
1/2 kasike bosiljka
4 fileta od oslica
2-3 grancice svjezeg ruzmarina
6 cesnjeva bijelog luka
2 zelene paprike
1 kocka za supu
1 limun
3-4 kasike vinskog sirceta
1 kasika mjesavine zacina
maslinovo ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

U serpu sa vodom, na sporetu, stavimo kocku za supu.Kad supa provri dodamo so, maslinovo ulje, sirce i sok od limuna.Na deblje krugove isjecemo paradajza, krompire i glavice crnog luka.Paprike isjecemo na kose krugove a cesnjeve bijelog luka isjecemo na parcad.Filete isjecemo na polovine.Tepsiju poprskamo maslinovim uljem.U tepsiju poredamo krugove krompira, pobiberimo i nanesemo bijeli luk u prahu.Zatim poredamo krugove luka, pa krugove paradajza a na njih parcad fileta.Nanesemo listove ruzmarina, origano, bosiljak, bijeli luk u prahu i dodamo parcad bijelog luka.Poredamo krugove paprika, posolimo i pobiberimo.Prelijemo sastojke supom.Pecemo 60 minuta na 200°C.Ciniju za serviranje ukrasimo sa 2 lista zelene salate.Resetkastom kasikom vadimo sadrzinu iz tepsije i serviramo na ciniju.3 kriske limuna stavimo na jelo a dekoraciju zavrsimo polukrugovima narandze.

No comments:

Recepti Headline Animator