Prilagođeno pretraživanje

Sunday, January 22, 2012

Tiramisu

Potrebno:

Za biskvit:

4 jaja
120 g secera
1 vanilija secer
2 kasicice instant kafe
3 kasike vode
60 g mljevenih badema
1 kasika naribane narandzine korice
100 g brasna
1/2 kasicice praska za pecivo
2 kasicice soka od narandze

Za kremu:

1 tiramisu smjesa za kremu
300 ml mlijeka

Priprema:

1. Zumanjke pjenasto izmijesajte sa secerom i vanilja secerom.
2. Instant kafu pomijesajte sa toplom vodom, malo ohladite te dodajte mjesavini zumanjaka sa secerom.Potom dodajte mljevene bademe, naribanu narandzinu koricu, brasno koje ste pomijesali sa praskom za pecivo i cvrsti snijeg od bjelanaca.
3. Biskvitnu smjesu izlijte na lim velicine 30x40 cm oblozen pek papirom i pecite u rerni zagrijanoj na 180°C 10-12 minuta.
4. Peceni biskvit malo ohladite, uklonite pek papir i izrezite na 3 uzduzne biskvitne trake.Svaku podlogu natopite sokom od narandze.
5. Sadrzaj vrecice tiramisu kreme sipajte u hladno mlijeko i mijesajte mkserom (srednjom brzinom) 4-5 minuta.
6. Na list biskvitne podloge stavite 1/3 kreme, poklopite drugom korom, na nju stavite drugu 1/3 kreme i poklopite trecom biskvitnom korom, a preostalom kremom premazite povrsinu trece kore.

Posluzivanje:

Ohladjene tiramisu kocke posluzite sa slagom, strugotinama ili cokoladom u prahu.

Savjet:

U tiramisu kremu mozete umijesati 2-3 kasike ohladjene kafe.

No comments:

Recepti Headline Animator