Prilagođeno pretraživanje

Sunday, January 22, 2012

Janjetina kao ispod saca

Potrebno:

1,2 kg janjecih prsa
1,2 kg krompira
2 mrkve
1 glavica crvenog luka
1/4 glavice korijena celera
3 cesna bijelog luka
ulje
so
biber ruzmarin
mljevena crvena paprika
mozete dodati jos neko povrce ako zelite

Priprema:

1. Janjeca prsa narezana na jednake komade zacinite uljem, solju, biberom, mljevenom crvenom paprikom, bijelim lukom, ruzmarinom, te sve pomijesajte i slozite na dno posude za pecenje.
2. Istim zacinima zacinite povrce narezano na krupnije komade (krompir, mrkva i celer).
3. Tako zacinjenim povrcem prekrijte meso, podlijte s malo vode i stavite u rernu na 200°C oko pola sata.
4. Nakon pecenja meso izvadite na povrce i zapecite jos 40-ak minuta.

No comments:

Recepti Headline Animator