Potrebno:
Za tijesto:
8 bjelanaca
12 kasika secera
10 kasika brasna
2 kasike sjeckanih oraha
Za kremu od vanilije:
4 dl mlijeka
1 puding od vanilije
1 kasika brasna
vanilija secer
1 kasika secera
Za drugu kremu:
4 dl mlijeka
2 banane
1 kasika brasna
1 kasika secera
Za ukrasavanje:
1 slag pjena
strugotine bijele cokolade
Priprema:
1. Tijesto: bjelanca umutite u cvrst snijeg i dodajte secer, te na kraju lagano umijesajte brasno i orahe.Sipajte u namascen lim i pecite na 150°C.
2. Krema od vanilije: u mlijeko umijesajte prasak za puding, brasno, vanilija secer i secer.Kuhajte mijesajuci da bude gusto.
3. Druga krema: u mlijeko dodajte na kolutove isjecene banane, brasno i secer.Kuhajte mijesajuci da bude gusto.
4. Premaz: slag pjenu pripremite s mlijekom prema uputi na poledjini vrecice.
5. Postupak: ohladjeno tijesto premazite kremom od vanilije i ostavite u frizideru 15 minuta da se stegne.Potom dodajte kremu s bananom.Zatim kolac ponovo stavite u frizider da se stegne.Stvrdnuti kolac ukrasite slagom i strugotinama bijele cokolade.
No comments:
Post a Comment