Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, January 24, 2012

Jagnjetina u tijestu

Potrebno:

1 kg jagnjetine
1 glavica luka
so
biberÅūmazuran
1/2 kg brasna
malo kvasca
mlijeko
2 jaja
masnoce

Priprema:

1. U zagrijanoj masnoci isprzite isjeckan crni luk, dodajte meso i dalje dinstajte.
2. U medjuvremenu stavite kvasac u malo mlakog mlijeka da uskisne, a onda ga pomijesajte sa brasnom i jajima, dodajte malo soli i mazurana i dobro umijesite.
3. Tijesto razvijte oklagijom, meso u komadu stavite na tijesto, pobiberite i zavijte.Stavite u podmazan pleh posut brasnom i pecite ok 2 sata u rerni zagrijanoj na 200°C povremeno prelijevajuci sokom u kojem se pece.
4. Kad jelo bude peceno isjecite ga na komade i posluzite sa barenim povrcem.

No comments:

Recepti Headline Animator