Prilagođeno pretraživanje

Friday, January 27, 2012

Krompir iz rerne sa sosom od bijelog luka

Potrebno:

krompira zavisno od broja clanova
1,5 glavica bijelog luka
maslinovo ulje
2 pune kasike kisele pavlake
so
biber
1-1,5 kasika isjeckanog vlasca

Priprema:

1. Krompir cackalicom ili nozicem izbodite i nauljite maslinovim uljem.Svaki posebno umotajte u aluminijsku foliju (koja je isto pouljena).Pecite u rerni oko 45 minuta na 180°C.
2. U medjuvremenu pripremite sos od bijelog luka.
3. Bijeli luk ocistite, ogulite i kuhajte u maslinovom ulju dok ne omeksa.Omeksali luk izvadite iz ulja i izgnjecite u pire.U njega dodajte 2 pune kasike pavlake, so, biber i kasiku vlasca.
4. Gotovom krompiru odsijecite gornji dio i malo ga izdubite pa ga napunite gotovim sosom.Pospite vlascem.

No comments:

Recepti Headline Animator