Potrebno:
250 g ananasa iz konzerve
50 g sljiva
1 kasika meda
1 kasika soka od limuna
anis
250 ml mlijeka
1 kasicica cimeta
2 kasicice secera
so
1/2 kasicice narendane kore od limuna
75 g pirinca
1 kasicica susama
Priprema:
1. Ananas ocijediti i isjeci na kocke.Opranim sljivama odstraniti kostice.
2. U dubljoj posudi izmijesati med, sok od limuna i anisa po ukusu.Dodati pripremljen ananas i sljive.Izmijesati i ostaviti da stoji 30 minuta.
3. Skuhati mlijeko sa cimetom, secerom, vrlo malo soli i narendanom korom od limuna.Usuti opran pirinac.Kuhati na niskoj temperaturi oko 30 minuta, uz povremeno mijesanje.Skinuti sa sporeta i ostaviti 5 minuta da pirinac upije svu tecnost.Ohladiti i izvaditi anis.
4. Susam proprziti u tiganju bez dodavanja masnoce i prohladiti.
5. Odstajali sutlijas pomijesati sa mariniranim vocem, posuti pecenim susamom.Dekorisati po zelji.
No comments:
Post a Comment