Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, January 24, 2012

Savijaca sa jagodama

Potrebno:

400 g brasna
500 g jagoda
200 g margarina
200 g secera
2 soljice griza
1/2 kasicice soli

Priprema:

Prosijano brasno zamijesite sa margarinom i dodajte malo mlake vode koju ste posolili.Tijesto dobro izraditi tako da bude sasvim glatko.Podijelite ga na 4 dijela, oblikujte lopte, pa opet svaki dio podijelite na 4 dijela i razvijte pogacice.Svaku pogacicu namazite margarinom, pa ih stavite jednu na drugu.Savijte ih tako da se preklope kao pismo i ostavite ih da odstoje.Potom svako parce tijesta razvucite u lepinu i premazite margarinom.Tijesto ostavite da se odmara, a u medjuvremenu napravite nadjev od jagoda.Dobro operite jagode i stavite ih u resetkasti sud da se ocijede.Prerucite ih u ciniju i posecerite.Izdijelite na 4 dijela.Sada mozete nadjevati tijesto.Ucinite to tako sto cete jufku razviti na velicinu pleha i premazati margarinom.Na jedan kraj tijesta stavite 1/4 nadjeva, pa ga pospite grizom, a onda tijesto savijte kao strudlu.Ucinite isto i sa ostalim jufkama, premazite ih margarinom i pecite oko 45 minuta u dobro zagrijanoj rerni.

No comments:

Recepti Headline Animator