Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 23, 2012

Pire za sladokusce

Potrebno:

750 g krompira
so
2 tikvice
3 paradajza
2 glavice luka
2 cesna bijelog luka
30 g maslaca
500 g mljevenog mesa
2 kasike ulja
kasika sjeckanog persuna
biber
125 ml slatke pavlake
50 g parmezana
muskatni orascic

Priprema:

1. Isjeckajte krompir i skuhajte ga u slanoj vodi.
2. Povrce operite i ocistite.Tikvice isjeckajte na krugove, paradajz na kockice, a crni i bijeli luk na sitno.
3. Proprziti meso na ulju.Dodajte tikvice, crni i bijeli luk, pa przite ok 2 minute.
4. Dodajte paradajz, persun i malo vode.
5. Pustite da se jelo krcka 20 minuta.
6. Zagrijte rernu na 180°C.
7. Procijedite krompir i izgnjecite ga u pire.
8. Umijesajte maslac i pavlaku.
9. U nauljenu vatrostalnu posudu sipajte pire, rasporedite mljeveno meso, pospite parmezanom, solju, biberom i muskatnim orascicem.
10. Jelo pecite 30 minuta u rerni.

No comments:

Recepti Headline Animator