Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 23, 2012

Teletina kuhana sa kupusom

Potrebno:

70 dkg janjetine isjeckane na komadice
1 glavica svjezeg kupusa srednje velicine
so
biber
usitnjeni celer
usitnjeni persun
1 krompir srednje velicine
15 dkg svjezeg paradajza
ulje
2 cesna bijelog luka
1 glavica luka
2 mrkve

Priprema:

1. Na laganoj vatri na mijesanom ulju prodinstajte usitnjeni luk i bijeli luk dok ne dobiju zlatno-zuckastu boju.Dodajte meso koje ste prethodno isjeckali na manje komadice.Posolite i dodajte usitnjenu mrkvu, krompir i celer.Dinstajte na ulju sljedecih 5 minuta.
2. Posebno ocistite kupus, pazeci da pritom odvojite korjenasti dio.Isjeckajte ga na manje komade kao i meso.
3. Operite kupus i dodajte mesu.Dodajte 1/2 l vode.Posolite i pobiberite.Dodajte usitnjeni paradajz kojem ste prethodno odstranili kozicu.
4. Kuhajte na srednjoj laganoj vatri 40 minuta.
5. Pred kraj dodajte isjeckani persun.

No comments:

Recepti Headline Animator