Potrebno:
500 g brasna
150 g secera
1 prasak za pecivo
1 jaje
2 dl pavlake
250 g margarina
kor od 1 limina
Za nadjev:
1 kg "svapskog sira"
4 zumanceta
200 g suhog grozdja
200 g secera
50 g griza
4 bjelanceta
Priprema:
U brasno umijesati prasak za pecivo, secer i koru od limuna, dodati margarin, jaje i pavlaku pa umijesiti glatko tijesto.Podijeliti ga na 2 dijela pa 1 dio staviti u premazan pleh.Na ovaj dio staviti nadjev koji se priprema tako sto se u sir umijesaju zumanca, secer, griz i suho grozdje.Na kraju se ulupa cvrst snijeg od bjelanaca i doda masi sa sirom.Preko donje kore stavi se nadjev, zatim druga kora koja se premaze zumancetom i izbovka viljuskom.Pita se pece u toploj rerni, a ohladjena se pospe secerom u prahu.
No comments:
Post a Comment