Potrebno:
Za tijesto:
250 g brasna
250 g secera
3 kasike kakaa u prahu
200 g margarina
3 kasicice praska za pecivo
1 vanilin secer
4 jajeta
5 kasika vode
Nadjev:
700 g svjezeg krem sira
4 jajeta
200 g secera
10 g putera
Priprema:
1. Miksati margarin, vanilin secer, secer, kakao i vodu 5 minuta.
2. Dodati zumanca, pa napraviti glatku masu i od nje odliti 1/2 solje za preliv.U ostalu masu sipati brasno, prasak za pecivo i snijeg od bjelanaca.
3. Sipati u pripremljen duguljasti kalup.Puter ulupati sa secerom, pa postepeno dodavati jaja i sir.Staviti masu preko tijesta u kalup i peci na 200°C oko 1 sat.Pecen kolac ohladiti i preliti sa ostavljenom kakao masom i posuti kokosovim brasnom.
No comments:
Post a Comment