Prilagođeno pretraživanje

Saturday, January 28, 2012

Vijenac od tresanja

Potrebno:

300 g maslaca
100 g secera u prahu
malo soli
2 jajeta
150 g brasna
1 kasika praska za pecivo
prezla
1 konzerva kompota od bresaka
1 casica ruma
1 limun
3 banane
1 pomorandza
1 kg trsanja
100 g badema
1 vanilin secer

Priprema:

Pomijesajte jaja, maslac, secer i malo soli.Kada mucenjem dobijete pjenastu kremu uspite u nju, lagano, brasno i prasak za pecivo.Podmazite kalup za tortu maslacem, pospite ga prezlom pa uspite tijesto i pecite oko pola sata na umjerenoj temperaturi.U medjuvremenu iscijedite sok iz kompota od bresaka pa onda im dodate rum.Trenje ocistite, i prije nego sto im ocistite kostice, prelijte ih vrelom vodom.Potom napravite vocnu salatu od polovine tresanja, kolutica banana, komadica pomorandze, kockica bresaka i sitno isjeckanih badema.Ostavite nekoliko lijepih bresaka i tresanja za ukras.Kada se kolac ispece, prelijte ga mjesavinom soka od kompota i ruma.Vocnu salatu, prije sluzenja, stavite preko tijesta, a oko kolaca poslazite breskve i tresnje.

No comments:

Recepti Headline Animator