Prilagođeno pretraživanje

Thursday, January 26, 2012

Crnac

Potrebno:

1,5 neslan margarin
1,5 casa brasna
1,5 casa secera
20 kasika vode
2 praska za pecivo
6 jaja
6 kasika kakaa

Priprema:

1. Secer, margarin, kakao i 20 kasika vode rastopiti na tihoj vatri.Od mase odvojiti 1/2 solje.Ostatak ohladiti.Od bjelanaca napraviti snijeg.U ohladjenu masu dodati ulupana zumanca i neprestano mijesati.Dodati brasno i prasak za pecivo.Dobro izmijesati.Na kraju dodati snijeg od bjelanca.Peci u zagrijanoj rerni, na 180°C.Kada je kolac ispecen, poslije 35-40 minuta izvaditi ga i premazati ostatkom kakao mase koju smo ostavili.Isjeci na kocke i sluziti.
2. Ukoliko vam je kolac suvise suh, mozete ga pokvasiti sa malo mlijeka ili crnim cajem uz dodatak ruma.Takodje mozete ukrasiti i slagom.

No comments:

Recepti Headline Animator