Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, January 25, 2012

Elbasan tava sa piletinom

Potrebno (za 4 osobe):

4 pileca bataka
300 g mariniranih sampinjona
3 jaja
200 g kackavalja
2 sargarepe
1 glavica crnog luka
200 ml kisele pavlake
100 g crnih maslina
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

U serpu sa vodom, na sporetu, stavimo batake da se kuhaju.Glavicu crnog luka sitno isjecemo i przimo u tiganju na zagrijanom ulju.Sargarepe isjecemo na kocke a masline na parcad.Kada luk u tiganju omeksa dodamo parcad sargarepa i maslina.Zatim dodamo sampinjone isjecene na parcad.Posolimo, pobiberimo i dodamo 3 kutlace vode u kojoj se kuhaju bataci.2 kutlace vode stavimo u dublji sud, dodamo pavlaku, jaja i promijesamo zicom za mucenje.Skuhanim batacima odstranimo kosti a meso krupnije isjecemo.Unutrasnjost vatrostalne posude poprskamo uljem.U posudu poredamo pacad mesa, dodamo sadrzinu iz tiganja, prelijemo mjesavinom jaja i pavlake i poredamo tanku parcad kackavalja.Pecemo 30 minuta na 200°C.Ciniju za serviranje ukrasimo sa 2 lista zelene salate.Resetkastom kasikom vadimo sadrzinu iz posude i serviramo na ciniju.Na listove salate stavimo po grancicu mirodjije i po 1 seri paradajz.

No comments:

Recepti Headline Animator