Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, January 24, 2012

Kolac od malina

Potrebno:

100 g margarina ili maslaca
250 g secera
1 kesica vanilin secera
1 kasika soka od limuna
2 jajeta
200 g brasna
2 kesice praska za pecivo
3 kapi ulja
400 g malina
3 bjelanceta
so

Priprema:

1. Pjenasto umutitim maslac ili margarina sa 100 g secera i vanilin secerom, dodati sok od limuna i 2 jajeta.Umijesati brasno izmijesano sa praskom za pecivo.Umijesiti glatko tijesto.
2. Kalup za tortu obloziti pekarskim papirom i uliti pripremljenu smjesu za patispanj.Odozgo ravnomjerno poredati maline, malo ih pritisnuti.Peci u zagrijanoj rerni na 175°C oko 40 minuta, zatim povecati temperaturu na 225°C.
3. Bjelanca umutiti u cvrst snijeg i postepeno dodavati 150 g secera da smjesa bude cvrsta i sjajna.Ravnomjerno rasporediti preko malina.Vratiti kolac u rernu i peci jos 5 minuta.Izvaditi i ohladiti.Dekorisati po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator