Potrebno:
4 zumanca
150 g secera
1 solja mlijeka
1 solja ulja
1 kasika kakaa
1 kesica praska za pecivo
150 g brasna
Za premazivanje:
marmelada od sipka, jagode ili kajsije
Za kremu:
4 bjelanca
8 kasika secera
Priprema:
1. Zumanca umutite dobro sa secerom.
2. Dodajte mlijeko, ulje i brasno u koje ste dodali prasak za pecivo i kakao.
3. Sve dobro promijesajte i pecite na tihoj vatri u rerni.
4. Ostavite da se kolac ohladi, a potom ga namazite marmeladom.
5. Umutite snijeg od bjelanaca i secera, pa njime premazite kolac.
6. Stavite kolac ponovo u rernu na 50°C kratko da se krema malo osusi, potom izvadite iz rerne i ostavite u frizider na nekoliko sati.
Savjet:
Kolac mozete ukrasiti omiljenim vocem.
No comments:
Post a Comment