Prilagođeno pretraživanje

Friday, January 27, 2012

Crni kolac s kremom

Potrebno:

4 zumanca
150 g secera
1 solja mlijeka
1 solja ulja
1 kasika kakaa
1 kesica praska za pecivo
150 g brasna

Za premazivanje:

marmelada od sipka, jagode ili kajsije

Za kremu:

4 bjelanca
8 kasika secera

Priprema:

1. Zumanca umutite dobro sa secerom.
2. Dodajte mlijeko, ulje i brasno u koje ste dodali prasak za pecivo i kakao.
3. Sve dobro promijesajte i pecite na tihoj vatri u rerni.
4. Ostavite da se kolac ohladi, a potom ga namazite marmeladom.
5. Umutite snijeg od bjelanaca i secera, pa njime premazite kolac.
6. Stavite kolac ponovo u rernu na 50°C kratko da se krema malo osusi, potom izvadite iz rerne i ostavite u frizider na nekoliko sati.

Savjet:

Kolac mozete ukrasiti omiljenim vocem.

No comments:

Recepti Headline Animator