Prilagođeno pretraživanje

Friday, January 27, 2012

Lincer s malinama

Potrebno:

200 g secera
250 g mljevenih badema
200 g brasna
1 kasika kakao praha
1 kasika cimeta
1 kasika vanilija secera
mljeveni karanfilic
1 jaje
2 kasike soka od visanja
250 g maslaca
1 kasika prezli
200 g malina
secer
1 zumance

Priprema:

1. Kalup za pecenje torte namazati maslacem i posuti prezlama.
2. Izmijesati secer, bademe, kakao prah, brasno, cimet, vanilin secer i karanfilic po zelji.Kupasto rasporedit, na sredini napraviti udubljenje, dodati jaje, sok od visnje i maslac.Izraditi glatko tijesto.Oblikovati loptu.Uviti u aluminijsku foliju ili najlon.Staviti u frizider da odstoji 1 sat.
3. Sa 2/3 odstajalog tijesta obloziti dno i stranice do 2 cm visine pripremljenog kalupa za kolace.Preostalo tijesto razvuci debljine 2-3 mm i isjeci na trake.
4. Maline ispasirati, zasladiti po ukusu i prokuhavati 5 minuta.Prohladiti.Rasporediti po pripremljenom tijestu.Odozgo sloziti isjecene trake od tijesta, namazati ih razmucenim zumancetom.Peci u zagrijanoj rerni na 180°C oko 1 sat.Izvaditi i ohladiti.Dekorisati po zelji ili posuti secerom u prahu.

No comments:

Recepti Headline Animator