Potrebno:
5 jaja
4 zumanca
350 g secera
250 g gustina
250 g maslaca
2 kasike ruma
20 g zelatina
500 g malina
2 dl slatke pavlake
Priprema:
1. Na pari kuhati smjesu od jaja, zumanaca i 250 g secera, dok se ne zgusne.Skinuti sa sporeta.Mijesanjem ohladiti.Dodati, postepeno, kasiku po kasiku, pripremljen gustin i rastopljen maslac.Dobijenu smjesu izliti u kalup za tortu.Peci u zagrijanoj rerni na 225°C oko 45-50 minuta.
2. Od preostalog secera i 2 kasike vode skuhati sirup.Ohladiti, pa dodati rum i rastopljeni zelatin.
3. Ispecenu tortu odozgo ravnomjerno prekriti malinama, preliti smjesom sa zelatinom.
4. Slatku pavlaku umutiti u cvrst snijeg, po zelji zasladiti.Sluziti parce torte sa kuglom dobro ohladjene pavlake.Dekorisati po zelji.
No comments:
Post a Comment