Prilagođeno pretraživanje

Sunday, January 29, 2012

Kelj na francuski nacin

Potrebno:

1/2 grubo narezanog kelja
2 kasike maslinovog ulja
200 g malo masnijeg suhog mesa narezanog na komadice
2 jaja
3 sitno narezana luka
3 cesna bijelog luka
vezica sitno narezanog persuna
so
200 g glatkog brasna
250 ml mlakog mlijeka

Priprema:

1. Kelj blansirajte 3 minute u slanoj kipucoj vodi, ocijedite i malo prohladite.
2. Pomijesajte u zdjeli suho meso, jaja, luk, bijeli luk, persun, so i biber.
3. Dodajte brasno i mlijeko, te izmiksajte glatko tijesto.
4. Premazite manji kalup.
5. Zagrijte ga u rerni da se ulje zadimi.
6. Izvadite posudu iz rerne.
7. Rasporedite pola mase u pleh i masa ce se zapeci kao palacinka.
8. Stavite kelj po cijeloj povrsini i rukom ga dobro utisnite u tijesto.
9. Prelijte ostatkom mase i ravnomjerno rasporedite.
10. Pecite 40 minuta dok fino ne pozuti i ne dobije koricu.

No comments:

Recepti Headline Animator