Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 23, 2012

Crno-bijeli kolac

Potrebno:

7 zumanaca
7 kasika secera
7 kasika ulja
7 kasika mlijeka
kesica praska za pecivo
2 kasike kakaa
7 kasika brasna

Za nadjev:

500 g secera
1 dl vode
7 bjelanaca

Glazura:

3 rebra cokolade
soljica ulja
kasika kakaa
soljica mlijeka
malo secera

Priprema:

Pjenasto umutiti zumanca sa secerom.Dodati ulje, mlijeko, kakao, prask za pecivo i brasno.Kolac peci u prethodno podmazanom i brasnom posutom plehu.U medjuvremenu za nadjev skuhati secer sa vodom.Posebno umutiti cvrst snijeg od bjelanaca i u njega lagano, uz neprekidno mijesanje sipati secerni sirup.Mutiti mikserom dok se ne dobije gusta masa.Vruce tijesto preliti ulupanim bjelancima.Za glazuru pomijesati sve sastojke, prokuhati ih na sporetu i preliti preko bjelanaca.

No comments:

Recepti Headline Animator