Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, January 24, 2012

Odresci sa limunom

Potrebno:

2 komada duboko smrznutog lisnatog tijesta
10 dkg secera
20 dkg oguljenih i samljevenih badema
1 zumanjak
sok od 2 limuna
naribana korica 1 limuna
1 zumanjak
2 kasike zelea od limuna

Priprema:

1. Ostavite lisnato tijesto 30-60 minuta na sobnoj temperaturi da se odmrzne.Zagrijte rernu na 225°C.
2. Razvaljajte lisnato tijesto na pobrasnjenoj povrsini da bude dvostruko veliko.Lim za pecenje isperite hladnom vodom.Dvije ploce razvaljanog tijesta stavite na lim.
3. Pomijesajte secer, bademe, zumanjak, sok od limuna i koricu, pa tim premazite tijesto.Njegove rubove premazite umucenim zumanjkom, pa obje ploce tijesta preklopite po duzini.Rubove pritisnite, a povrsinu premazite ostatkom zumanjka i nabockajte viljuskom.
4. Pecite 10-15 minuta na srednjoj precki.
5. Zagrijte zele od limuna i njim premazite jos vruc kolac.Potpuno ohladjen kolac narezite na 8 jednakih odrezaka.

No comments:

Recepti Headline Animator