Prilagođeno pretraživanje

Sunday, January 29, 2012

Torta sa usecerenim malinama

Potrebno:

125 g maslaca
125 g secera u prahu
2 jajeta
250 g brasna
1 kesica pudinga od maline
1 kesica slaga
500 g malina
300 g secera
mlijeko

Priprema:

1. Pjenasto umutiti maslac sa secerom u prahu, dodati 2 jajeta i brasno.Umijesiti glatko tijesto.Oblikovati loptu.Umotati u aluminijsku foliju ili najlon.Staviti u frizider da odstoji najmanje sat vremena.
2. U mlijeku skuhati puding od maline, po upustvu na kesici.Prohladiti, pa dodati umucen slag.Maline oprati i ocijediti.
3. Sipkavo tijesto, odstajalo u frizideru rastanjiti preko kalupa za tortu tako da krajevi tijesta vire preko ivice kalupa.Na vise mijesta izbosti viljuskom.Peci u zagrijanoj rerni na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.Prohladiti, pazljivo izvaditi na tanjir za posluzivanje.U sredinu uliti pripremljen puding sa slagom.Maline uvaljati u secer ravnomjerno poredati po pudingu.Sluziti dobro rashladjeno.

No comments:

Recepti Headline Animator