Prilagođeno pretraživanje

Thursday, January 26, 2012

Rolat od malina

Potrebno:

malo masnoce za tepsiju
4 jajeta
3 kasike hladne vode
200 g secera
1 kesica vanilin secera
100 g brasna
80 g skroba
1 ravna kasicica praska za pecivo

Za nadjev:

1/4 l pavlake
1 kasika secera
400 g malina

Priprema:

Tepsiju oblozite pergament papirom i namazite margarinom.Rernu zagrijte na 220°C.Odijelite zumanca od bjelanaca.Od bjelanaca sa vodom ulupajte cvrstu pjenu.Secer i vanilin secer dodavajte postepeno i dalje "lupajte" pa spustajte 1 po 1 zumance, a na kraju dodajte brasno, skrob i prasak za pecivo.Gotovo biskvit tijesto ravnomjerno izrucite u tepsiju i pecite u zagrijanoj rerni ok 10-15 minuta.Tijesto ne treba duze da ostane u rerni, nego sto je potrebno.Poslije 10 minuta provjerite da li se tijesto odlubilo, izvadite ga zajedno sa pergament papirom, pa izrucite na vazan kuhinjski salvet.Toplo tijesto, pomocu salveta, zavijte u rolat, pa ostavite da se ohladi.Slatku pavlaku ulupajte sa secerom u gustu pjenu.Maline operite, ocistite i stavite na cist salvet da se ocijede.Ohladjeno, razmotano tijesto namazite ulupanom slatkom pavlakom, a preko pavlake poredajte maline, pa rolat ponovo zamotajte.

Savjet:

Rolat mozete nadjevati i drugim vocem, kao npr. jagodama, kupinama ili ribizlama.

No comments:

Recepti Headline Animator