Potrebno:
1 pakovanje tost hljeba
1 kg malina
6 jaja
8 kasika secera u prahu
1 kesica vanilin secera
1/2 l mlijeka
2 kesice zelatina
2,5 dl slatke pavlake
Priprema:
1. Pjenasto umutiti zumanca sa secerom i vanilin secerom.U tankom mlazu naliti vruce mlijeko.Kuhati na pari dok se ne zgusne.Dodati razmeksan zelatin, mijesati dok se potpuno ne istopi.Skinuti sa sporeta, mijesati dok se ne ohladi.U ohladjeno dodati prethodno cvrsto umucenu slatku pavlaku.
2. Kriske tosta sa obje strane proprziti na zagrijanom maslacu.
3. Kalup za sarlotu namazati maslacem, posuti secerom.Propecen tost sa jedne strane namazati pjenom od bjelanaca.Dno i stranice kalupa obloziti tako pripremljenim kriskama tosta, vodeci racuna da premazana stranica bude naslonjena na kalup.U sredinu uliti pripremljen krem.Odozgo rasporediti maline.Ovako pripremljenu sarlotu staviti u zamrzivac da odstoji najmanje 3 sata.Izvaditi.Kalup na par sekundi potopiti u vrelu vodu.Tortu staviti na tanjir za posluzivanje i dekorisati po zelji.
No comments:
Post a Comment