Prilagođeno pretraživanje

Sunday, January 22, 2012

Punjene tikvice

Potrebno (za 4 osobe):

4 tikvice
300 g mljevenog mesa
500 ml vode
150 g konzerviranog paradajza
100 g pirinca
3 glavice crnog luka
200 ml jogurta
2 cesnja bijelog luka
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Tikvicama odsjecemo krajeve i svaku isjecemo na 3 dijela.Malom kasikom izdubimo parcad tikvica za punjenje.Izdubljene dijelove sitno isjecemo i stavimo u sud.Dodamo sitno isjecene glavice crnog luka, mljeveno meso, pirinac i konzervirani paradajz koji smo izgnjecili viljuskom.Sastojke posolimo, pobiberimo i promijesamo.Ovim filom punimo udubljenja u tikvicama.Napunjene tikvice poredamo u tepsiju u koju sipamo vodu.Tikvice posolimo, pobiberimo, tepsju zatvorimo aluminijskom folijom stavimo na sporet.Kada se tikvice skuhaju sklonimo tepsiju sa sporeta.Cesnjeve bijelog luka sitno isjecemo i stavimo u sud.Dodamo ulja, jogurt, posolimo i promijesamo zicom za mucenje.Punjene tikvice poredamo na ciniju za serviranje na koju smo stavili 3 lista zelene salate.Na tikvice nanesemo preliv od jogurta i dekorisemo listovima persuna.

No comments:

Recepti Headline Animator