Potrebno:
Za koru:
150 g putera
150 g secera
5 jaja
5 kasika tople vode
100 g kokosovog brasna
50 g ostrog brasna
1 kasicica praska za pecivo
1 kasicica kakaa
Za krem:
200 g marmelade od jagoda
100 g kokosovog brasna
100 ml mlijeka
60 g secera u prahu
100 ml ruma
Priprema:
Puter pjenasto izmijesati, dodati secer, zumanca i vodu i mijesati dok se ne dobije pjenasta masa.Zatim dodati kokosovo brasno, brasno pomijesano sa praskom za pecivo i kakaom, a na kraju lagano dodati umucen snijeg od bjelanaca.Dobijenu masu sipati u podmazan i brasnom posut pleh velicine 20x35 cm i peci oko 35 minuta na 200°C.U medjuvremenu preliti provrelim mlijekom preostalo kokosovo brasno, dodati rum, secer u prahu i dobro izmijesati.Pecen i ohladjen kolac premazati dzemom od jagoda i odozgo staviti pripremljenu smjesu od kokosa.Kada je kolac gotov isarati ga glazurom od cokolade i isjeci na kocke.
No comments:
Post a Comment