Prilagođeno pretraživanje

Friday, January 27, 2012

Vojvodjanske snicle

Potrebno (za 4 osobe):

4 junece snicle
60 g putera
2 skuhana jaja
1 jaje
2 oljustena krompira
100 ml kisele pavlake
3 kasike brasna
200 ml mlijeka
2 kasike mjesavine zacina
persun
100 g kackavalja
2 mlada luka
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Krompire isjecemo na kocke i stavimo u serpu sa vodom, na sporetu, da se kuhaju.U tiganju, na sporetu, na rastopljenom puteru przimo brasno mijesajuci zicom za mucenje.Uz neprekidno mijesanje postepeno sipamo mlijeko.Kada besamel dobije potrebnu gustinu, sklonimo tiganj sa sporeta, dodamo 1 kasiku mjesavine zacina i promijesamo.U veci sud stavimo mladi luk isjecen na parcad, sitno isjecen persun, 1 kasiku mjesavine zacina, sitno izrendan kackavalj, isjecena skuhana jaja, besamel sos, skuhan krompir sitno isjecen, 1 zumance, pavlaku, posolimo, pobiberimo i mijesamo varjacom dok se sastojci ne sjedine.Snicle istanjimo kuharskim cekicem, posolimo i pobiberimo.Na snicle nanesemo fil iz suda, uvijemo u rolate, ucvrstimo kuharski koncem i przimo u tiganju na zagrijanom ulju.Kada rolati porumene u tiganj sipamo 200 ml vode.Poklopimo tiganj i ostavimo rolate da se dinstaju.U serpi, na sporetu, na zagrijanom ulju isprzimo mjesavinu povrca koju posolimo i pobiberimo.Rolate izvadimo iz tiganja, odstranimo konac, isjecemo parcad koje poredamo na tanjir za serviranje.Na rolate nanesemo besamel sos.Na dvije strane tanjira serviramo mjesavinu povrca.Vojvodjanske snicle dekorisemo sa 4 seri paradajza i grancicom francuskog persuna.

No comments:

Recepti Headline Animator