Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 30, 2012

Espreso krem od malina

Potrebno:

2 kesice zelatina
8 jaja
50 ml jaceg espresa
2 kasike vanilin secera
400 g secera
2 kasike vinjaka
600 ml slatke pavlake
600 g malina

Priprema:

1. Na pari kuhati 200 g secera, espreso i vanilin secer dok se ne dobije kremasta masa (5 minuta).
2. Zelatin rastopiti u toploj vodi, pomijesati sa vinjakom i neprestano mijesajuci, ohladiti.
3. Slatku pavlaku cvrsto umutiti, umijesati smjesu sa zumancima.Staviti u frizider da odstoji 30 minuta.
4. Bjelanca umutiti u cvrst i sjajan snijeg od 100 g secera.Smjesu dodati u ohladjenu masu sa zumancima i pavlakom.Ostaviti da stoji u frizideru 2 sata.
5. Maline kuhati u vreloj vodi sa preostalim secerom, kuhati oko 5 minuta.Procijediti.Poprskati sokom limuna.
6. Od ohladjenog krema oblikovati kugle, preliti ih sosom od malina.Dekorisati po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator