Potrebno:
Za kore:
100 g maslaca
150 g cokolade
100 g secera u prahu
2 kasike brasna
4 jaja
Za fil:
350 g cokolade
1/2 l slatke pavlake
3 kasike ruma
3 kasike secera u prahu
Za ukrasavanje:
50 g cokolade
1 kasika ulja
Priprema:
1. Umutite maslac i secer u prahu.
2. Dodajte 1 po 1 zumance, brasno i otopljenu cokoladu.Dobro izmijesajte.
3. Na kraju dodajte cvrst snijeg od bjelanaca i lagano izmijesajte drvenom kasikom.
4. Velik pleh oblozite pek papirom, sipajte pripremljenu smjesu i pecite na 200°C oko 30 minuta.
5. Ohladjenu koru presjecite na pola.
6. Cokoladu izlomite na manje komade, pomijesajte sa slatkom pavlakom i kuhajte na pari dok ne dobijete ujednacenu smjesu.
7. Fil ostavite da se hladi u frizideru 2 sata.
8. U ohladjeni fil dodajte secer u prahu i mutite dok ne dobijete cvrst slag.
9. Na kraju dodajte rum i jos malo mutite.
10.Na tacnu stavite koru, premazite je filom, prekrijte drugom korom i ukrasite otopljenom cokoladom.
No comments:
Post a Comment