Prilagođeno pretraživanje

Saturday, January 21, 2012

Teletina u umaku od graska

Potrebno:

60 dkg teletine
1/2 kg oguljenog paradajza
mijesano ulje
2 cesna bijelog luka
1 glavica luka
so
biber
30 dkg graska

Priprema:

1. Meso narezite na manje komadice.Usitnjeni luk i bijeli luk poprzite na mijesanom ulju, dodajte meso, posolite i ravnomjerno ga isprzite.Sipajte malo vode i kuhajte na laganoj vatri dok ne ispari.
2. Dodajte usitnjeni paradajz.Po potrebi dodajte malo vode ili jusnog temeljca.Pobiberite i kuhajte na laganoj vatri sat vremena da omeksa.
3. Nakon sat vremena dodajte grasak ( ako koristite smrznuti, obavezno ga rastopite prije upotrebe) i pomijesajte.Po potrebi mozete dodati i vodu.
4. Kad se umak zgusne vase jelo je spremno za serviranje.

No comments:

Recepti Headline Animator