Prilagođeno pretraživanje

Saturday, January 21, 2012

Musko jelo

Potrebno (za 4 osobe):

500 g sitnijih makarona
250 g tortelina sa mesom
4 zelene paprike
1 glavica crnog luka
1 kasika mjesavine zacina
200 ml mlijeka
250 g raviola sa sunkom
4 oljustena mlada krompira
1 par dimljenih kobasica
3 jaja
6 cesnjeva bijelog luka
500 ml ovcijeg kiselog mlijeka
200 g svinjskog mljevenog mesa
100 g lenti dimljene slanine
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

U 4 serpe, na sporetu, sipamo vodu, posolimo i dodamo malo ulja.Kad voda provri u prvu serpu stavimo torteline da se kuhaju, u drugu makarone, u trecu raviole a u cetvrtu krompire isjecene na kocke.Kobasice isjecemo na krugove.2 paprike isjecemo na kocke a druge 2 na polukrugove.Glavicu crnog luka i persun sitno isjecemo.Lente slanine isjecemo na sitnije kocke.U sud sa kiselim mlijekom dodamo jaja, 1 kasiku mjesavine zacina i promijesamo zicom za mucenje.Skuhane torteline, makarone, raviole i krompire procijedimo.Iscijedjene krompire przimo u tiganju na zagrijanom ulju.Posolimo, pobiberimo, promijesamo i izvadimo krompire iz tiganja.U istom tiganju przimo polovinu isjecenog crnog luka.Kada luk omeksa dodamo krugove kobasica i polovinu paprika isjecenih na kocke.Kada se luk, kobasice i paprike isprze izvadimo iz tiganja.Zatim u istom tiganju przimo preostali isjeceni crni luk.Kad luk omeksa dodamo mljeveno meso i preostale kocke paprika.Posolimo, pobiberimo, promijesamo i kada se meso isprzi sadrzinu izvadimo iz tiganja.Zatim u tiganju przimo isjecenu slaninu.Kada se slanina isprzi dodamo mlijeko, isjecen persun i sklonimo tiganj sa sporeta.Keramicku posudu za pecenje poprskamo uljem.U posudu nanesemo makarone, zatim fil od mljevenog mesa, torteline, polukrugove paprika, parcad krompira, raviole, fil sa kobasicama i sitno isjecene cesnjeve bijelog luka.Sadrzinu prelijemo mjesavinom kiselog mlijeka i jaja.Na preliv nanesemo fil sa slaninom.Pecemo 30 minuta na 200°C.Tanjir za serviranje ukrasimo listovima zelene salate.Resetkastom kasikom vadimo sadrzinu posude i seviramo na tanjir.Dekoraciju zavrsimo sa po 3 kruga paradajza na 2 strane tanjira.

No comments:

Recepti Headline Animator