Prilagođeno pretraživanje

Friday, January 20, 2012

Pijani seljak

Potrebno:

300 g brasna
300 g putera
10 kasika secera
1 kesica vanilin secera
3 zumanca

Ostali materijal:

1 bjelance
7 kasika secera

Priprema:

Brasno prosijati, dodati secer, vanilin secer, umucena zumanca i hladan, na listice isjecen puter.Zamijesiti glatko tijesto, zaviti u foliju i ostaviti 1 sat u frizideru.Razviti koru debljine 3-4 mm modlicom u obliku cvijeta (ili po zelji) vaditi modele.U sredinu svakog modela istisnuti iz sprica pripremljenu masu od ulupanog bjelanceta i secera.Redati na pleh postavljen papirom za pecenje i staviti da se pece na 170°C oko 10-12 minuta.Kada su kolaci peceni, ostaviti ih da se ohlade i servirati.

Napomena:

Modlicu treba obavezno posipati brasnom, tj. u brasno umakati.Masu od bjelanaca i secera dobro umutiti (kao za puslice).Pecene kolace ostaviti da se hlade u plehu u kome su se pekli.Od preostalih bjelanaca, po zelji napravite puslice.

No comments:

Recepti Headline Animator