Prilagođeno pretraživanje

Saturday, January 21, 2012

Kraljevska torta

Potrebno:

Za tijesto:

200 g maslaca ili margarina
200 g secera
4 jaja
1 pakovanje vanilin secera
100 g jestivog skroba
100 g brasna
vrhom puna cajna kasika praska za pecivo

Za kremu:

200 g maslaca ili margarina
200 g secera u prahu
125 g naribane cokolade
jaje

Za preljev:

125 g cokolade
2 kasike vruce vode
25 g kokosove masti

Priprema:

Razmeksanu masnocu, secer, vanilin secer, jaja, skrob, brasno i prasak za pecivo mijesajte oko 2 minuta rucnim mikserom najvisom brzinom.Tijesto podijelite na 3-4 dijela, te svaki dio posebno ispecite u namascenoj tepsiji, u zagrijanoj pecnici.Listove tijesta ostavite da se ohlade.Za kremu pjenasto umutite masnocu, zatim dodajte ostale sastojke i mijesajte dok ne dobijete glatku smjesu.Listove tijesta namazite kremom i sastavite u oblik torte.Za preljev razmeksajte cokoladu, dodajte vrucu vodu i kokosovu mast te njime odmah prelijte cijelu tortu.
Vrijeme pecenja: svaki list 20-25 minuta.Temperatura pecnice: 175-200°C. Mjesto pecenja: srednja resetka.

No comments:

Recepti Headline Animator