Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 16, 2012

Kuhane cufte

Potrebno (za 4 osobe):

500 g mljevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka
50 g pirinca
1,5 kasika mjesavine zacina
1 kasika mljevene crvene paprike
2 lovorova lista
1,5 kasika brasna
500 ml paradajz sosa
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

U veci sud stavimo mljeveno meso, pirinac, 1/2 kasike mljevene crvene papriike, 1 kasiku mjesavine zacina, sitno isjecenu glavicu crnog luka, jaje, posolimo, pobiberimo i pomijesamo sastojke.U serpu, na sporetu, u provrelu vodu dodamo paradajz sos, lovorove listove i preostalu mjesavinu zacina.Nauljenim rukama uzimamo od smjese, formiramo cufte velicine jajete i dodamo u serpu.U manjoj serpi, na sporetu, na zagrijano ulje staviom brasno da se przi.Kada zaprska dobije zlatnu boju sklonimo serpu sa sporeta, dodamo preostalu mljevenu crvenu papriku i promijesamo.Sadrzinu u sepi posolimo a zatim neprekidno mijesajuci zicom za mucenje dodamo zaprsku.Serpu poklopimo i ostavimo sadrzinu da se kuha 30-ak minuta.U dublji tanjir serviramo prethodno skuhane rezance.Kasikom vadimo cufte iz serpe i stavimo na rezance.Prelijemo sosom iz serpe i dekorisemo grancicom persuna.

No comments:

Recepti Headline Animator