Potrebno:
1 kg kajsija
50 g secea u prahu
2 dl bijelog vina
5 dl mlijeka
4 jajeta
10 kasika secera
4 kasike brasna
50 g sjeckanih oraha
vanilin-secer
Priprema:
Kajsije operite, izvadite kostice, oljustite, nasjecite na manje komade.Stavite ih u serpu, pospite secerom, i prelijte vinom, pa ostavite u rernu da sva tecnost ispari.U medjuvremenu, skuhajte mlijeko.U njega uspite razmucena zumanca, brasno i secer i kuhajte dok ne dobijete gustu masu.Tada serpu skinite sa sporeta i u masu uspite snijeg od bjelanaca i vanilin-sece, prelijte krem preko kajsija i vratite u pecnicu da se zapeku samo toliko da se stvori pokorica.Izvadite kolac iz rerne, pospite orasima i poptpuno ohladite.Isijecite poslasticu na velike kocke i pazljivo, pomocu siroke, ravne lopatice, izvadite iz tepsije.
No comments:
Post a Comment