Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 1, 2011

Socni tart sa jabukama

Potrebno:

750 g kiselih jabuka
175 g brasna
100 g maslaca
30 ml kokosovog ulja
5 kasika zelea od jabuka
2 kasike secera
2 kasike secera u prahu
1 limun
so

Priprema:

1. Ugrijati mjesavinu maslaca i kokosovog ulja, dodati brasno, secer i vrlo malo soli.Dobro izmjesati.Postepeno uliti 6 kasika hladne vode.Zamjesiti glatko tijesto.Uviti u aluminijsku foliju ili najlon.Staviti u frizider da odstoji 3 sata.
2. Jabuke isjeci na tanke kriske i poprskati sokom od limuna.Odstajalo tijesto razvuci pomocu samoljepljive folije, da bude velicine kalupa.Kalup namazati maslacem, staviti pripremljeno tijesto, odsjeci krajeve koji vire van dna kalupa.Izbosti viljuskom na vise mjesta.
3. Tanke kriske jabuka poredati po povrsini pripremljenog tijesta, u obliku crijepa.Zagrijati ocijedjeni zele i preliti jabuke.Peci u zagrijanoj rerni na 225 °C oko 20 minuta, pokriti masnim pekarskim papirom ili aluminijskom folijom i vratiti u rernu da se pece jos 10 minuta.Izvaditi i ohladiti.Po zelji posuti secerom u prahu.

No comments:

Recepti Headline Animator