Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 17, 2011

Slozenac s mljevenim mesom

Potrebno:

250 g makarona
250 g mljevenog mesa
1 glavica luka
1 cesna bijelog luka
2 kasicice crvene paprike
so
biber
2 kasike koncetrata od paradajza
persun
1 kasicica Vegete

Za preljev:

4 jaja
2 kasike brasna
1/2 l mlijeka
so
biber

Priprema:

1. Skuhajte makarone u slanoj vodi, procijedite i stavite u namascenu vatrostalnu zdjelu.
2. Na malo ulja prodinstajte luk, pa dodajte bijeli luk.Nakon minutu dodajte meso i sve zacine osim persuna.
3. Pred kraj, kad je meso skoro gotovo, dodajte persun po zelji.
4. Gotovo meso stavite na makarone.
5. Za umak u loncu (ne na vatri) izmjesajte bez grudvica jaja s brasnom.
6. Dodajte mlijeko i dobro promijesajte.
7. Stavite na ringlu i mijesajte.
8. Kad se zgusne prelijte preko mesa.
9. Dodajt jos ribani sir.
10. Pecite na 200-220 °C oko 30-40 minuta.

No comments:

Recepti Headline Animator