Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, November 16, 2011

Tiramisu fantazija

Potrebno:

6 jaja
80 g secera
50 g gustina
50 g brasna
1 vanilija secer
1 kasicica praska za pecivo
1 kasicica kakaa
4 listica zelatine
200 g secera u prahu
2 soljice mascraponea
2 gotove biskvitne podloge
150 g piskota
malo likera od narandze
250 ml crne kafe

Priprema:

1. Rernu zagrijte na 200 °C.2 zumanca, secer i 3 kasike tople vode umutite mikserom.
2. Od 2 bjelanca napravite cvrsti snijeg postepeno dodajuci vanilija secer.
3. Snijeg umijesajte u kremu od zumanaca, dodajte brasno, gustin, prasak za pecivo i kakao pa mjesajte.Dno kalupa za kolace (26 cm) oblozite papirom za pecenje, ulijte smjesu za tijesto i pecite otprilikoe 15-20 minuta.
4. Zelatin namocite u hladnoj vodi.Odvojite zumanca od bjelanaca.Zumanca i secer u prahu pjenasto umutite pa dodajte mascrapone.
5. Zelatin ocijedite, ottopite u loncicu i umijesajte u kremu od sira.Na kraju dodajte cvrsti snijeg od bjelanaca.
6. Oko svijetle biskvitne podloge stavite siri kalup.Uz rub slozite piskote.Pomijesajte malo likera od narandze i kafu.
7. Podlogu natopite 1/3 te mjesavine.Premazite je 1/3 kreme pa prekrijte tamnim biskvitom.Taj biskvit natopite1/3 tekucine.Premazite polovicom preostale kreme, stavite drugi svijetli biskvit, natopite ostatkom tekucine i premazite preostalom kremom.
8. Tortu hladite 10 sati.
9. Ukrasite je po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator