Potrebno:
Za biskvit:
5 zumanaca
5 kasika secera
2 kasike brasna
3 kasike mljevenih oraha
1 vanilija secer
na vrh noza prasak za pecivo
5 bjelanaca
Za kremu:
12 dag mljevene kafe
5 dl vode
7 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
40 dag maslaca
30 dag secera
Za ukrasavanje:
slag od slatkog vrhnja
20 dag ribane cokolade
Priprema:
Za biskvit:
5 zumanaca
5 kasika secera
2 kasike brasna
3 kasike mljevenih oraha
1 vanilija secer
na vrh noza prasak za pecivo
5 bjelanaca
Za kremu:
12 dag mljevene kafe
5 dl vode
7 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
40 dag maslaca
30 dag secera
Za ukrasavanje:
slag od slatkog vrhnja
20 dag ribane cokolade
Priprema:
- Dobro izmiksati žumanjke, vanilin šećer i šećer. U brašno umiješati prašak za pecivo. Bjelance istući u snijeg
- Smjesu žumanjaka sa šećerom lagano miješati i polako naizmjence dodavati, žlicu po žlicu, brašno i snijeg od bjelanaca
- Dobivenu smjesu izliti u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje i peći na temperaturi 180° C 20 – 30 minuta
- Mljevenu kavu preliti vrelom vodom i ostaviti da stoji 5 minuta. Procijediti kavu i dodati mlijeka do ukupne količine od 1 litre.
- Prašak za puding pomiješati sa šećerom i 6 žlica kave s mlijekom. Preostalu kavu zakuhati, uliti razmućeni prašak za puding te kuhati 5 – 10 minta uz miješanje. Uliti smjesu u zdjelu da se ohladi, uz povremeno miješanje, da se ne stvori kožica.
- Maslac miješati dok se ne zapjeni i dodavati ga žlicu po žlicu u još ne sasvim ohlađeni puding uz lagano miješanje.
No comments:
Post a Comment