Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 17, 2011

Puding od spanaca

Potrebno:

500 g spanaca
3 virsle
3 kriske hljeba
50 g prezla
100 g krugova sunkarice
3 kruga sunkarice
100 g putera
250 ml kisele pavlake
6 jaja
persun
200 ml mlijeka
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Na zagrijano ulje u serpi na sporetu stavimo spanac da se izdinsta.Posolimo i pobiberimo.U vecem sudu mkserom mutimo 50 g putera dok ne postane pjenast.Dodamo zumanca i izmutimo mikserom.Sredinu hljeba stavimo u sud i prelijemo mlijekom.Omeksan hljeb stavimo u cjedaljku i istisnemo visak mlijeka.Iscjedjen hljeb dodamo u sud sa puterom i zumancima i promjesamo varjacom.Zatim u sud, kroz cjedaljku, dodamo pavlaku.Dodamo izdinstan i mikserom ispasiran spanac, sunkaricu isjecenu na sitnije kocke, sitno isjecen persun i promjesamo.Bjelanca posolimo, izmutimo u cvrst snijeg, dodamo u sud i mjesamo varjacom dok ne dobijemo homogenu smjesu.Kalup za kuglof namazemo puterom, nanesemo prezlu i protresemo da se prezla ravnomjerno zalijepi.Virsle isjecemo na polovine po duzini a zatim na polovine po sirini.U udubljenja na stranicama kalupa poredamo parcad virsli.Zatim u kalup nanesemo smjesu iz suda.U keramicku serpu sipamo vodu.Stavimo kalup u serpu, poklopimo i stavimo u rernu.Kuhamo 60 minuta na 200 °C.Izvadimo kalup iz serpe i prevrnemo na tanjir za serviranje.Tanke polukrugove paradajza stepenasto, u krug, poredamo oko pudinga.Od 3 kruga sunkarica formiramo fiseke koje stavimo na sredinu pudinga.U svaki fisek stavimo po jednu cijelu maslinu.Masline stavimo izmedju fiseka cime zavrsimo dekoraciju Pudinga od spanaca.

No comments:

Recepti Headline Animator