Potrebno (za 16 porcija):
Za tijesto:
- 250 g mekanog maslaca
- 250 g šećera
- kesica vanilin šećera
- malo arome vanile
- 6 jaja
- 250 g brašna
- 2 1/2 kašičice praška za pecivo
Za natapanje testa:
- 200 ml jake hladne kafe
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašike kakaoa u prahu
- kašika ruma
Za krem:
- 400 ml slatke pavlake
- 2 kesice učvršćivača za šlag
- 2 kašičice šećera
- 5 kašika likera od jaja
Priprema:
1. Umućenom maslacu, dodavati šećer malo po malo, vanilin šećer i aromu vanile. Mutiti dok ne postane glatko. Dodavati jaja, jedno po jedno i mutiti još malo. Dodati brašno i prašak za pecivo, muteći sve vreme. Sipati tijesto u nauljeni okvir za kolače (ø 28 cm) i peći 40 – 45 minuta na 180 °C. Kolač odmah nakon pečenja probosti na par mjesta viljuškom.
2. Za tečnost za natapanje pomješati kafu, šećer u prahu, kakao i rum, pa preliti tijesto da upije. Ostaviti tako tijesto preko noći da odstoji.
3. Za krem umutiti slatku pavlaku, kesicu učvršćivača i šećer. Ostatak učvršćivača izmiješati sa likerom i umiješati u krem. Premazati kolač kremom i ukrasiti kakao prahom i čokoladom.
Za tijesto:
- 250 g mekanog maslaca
- 250 g šećera
- kesica vanilin šećera
- malo arome vanile
- 6 jaja
- 250 g brašna
- 2 1/2 kašičice praška za pecivo
Za natapanje testa:
- 200 ml jake hladne kafe
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašike kakaoa u prahu
- kašika ruma
Za krem:
- 400 ml slatke pavlake
- 2 kesice učvršćivača za šlag
- 2 kašičice šećera
- 5 kašika likera od jaja
Priprema:
1. Umućenom maslacu, dodavati šećer malo po malo, vanilin šećer i aromu vanile. Mutiti dok ne postane glatko. Dodavati jaja, jedno po jedno i mutiti još malo. Dodati brašno i prašak za pecivo, muteći sve vreme. Sipati tijesto u nauljeni okvir za kolače (ø 28 cm) i peći 40 – 45 minuta na 180 °C. Kolač odmah nakon pečenja probosti na par mjesta viljuškom.
2. Za tečnost za natapanje pomješati kafu, šećer u prahu, kakao i rum, pa preliti tijesto da upije. Ostaviti tako tijesto preko noći da odstoji.
3. Za krem umutiti slatku pavlaku, kesicu učvršćivača i šećer. Ostatak učvršćivača izmiješati sa likerom i umiješati u krem. Premazati kolač kremom i ukrasiti kakao prahom i čokoladom.
No comments:
Post a Comment