Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 17, 2011

Torta sa likerom - Raskosan kolac sa kafom

Potrebno (za 16 porcija):

Za tijesto:

- 250 g mekanog maslaca
- 250 g šećera
- kesica vanilin šećera
- malo arome vanile
- 6 jaja
- 250 g brašna
- 2 1/2 kašičice praška za pecivo

Za natapanje testa:

- 200 ml jake hladne kafe
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašike kakaoa u prahu
- kašika ruma

Za krem:

- 400 ml slatke pavlake
- 2 kesice učvršćivača za šlag
- 2 kašičice šećera
- 5 kašika likera od jaja

Priprema:

1. Umućenom maslacu, dodavati šećer malo po malo, vanilin šećer i aromu vanile. Mutiti dok ne postane glatko. Dodavati jaja, jedno po jedno i mutiti još malo. Dodati brašno i prašak za pecivo, muteći sve vreme. Sipati tijesto u nauljeni okvir za kolače (ø 28 cm) i peći 40 – 45 minuta na 180 °C. Kolač odmah nakon pečenja probosti na par mjesta viljuškom.
2. Za tečnost za natapanje pomješati kafu, šećer u prahu, kakao i rum, pa preliti tijesto da upije. Ostaviti tako tijesto preko noći da odstoji.
3. Za krem umutiti slatku pavlaku, kesicu učvršćivača i šećer. Ostatak učvršćivača izmiješati sa likerom i umiješati u krem. Premazati kolač kremom i ukrasiti kakao prahom i čokoladom.

No comments:

Recepti Headline Animator