Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 15, 2011

Srca sa dzemom od malina

Potrebno (za oko 60 komada):

250 g mljevenih ljesnika
2 jaja
2 zumanca
1/2 kasicice cimeta
po prstohvat kardamoma i muskatnog orascica
250 g maslaca
250 g secera
400 g brasna
250 g dzema od malina
secer u prahu

Priprema:

1. Poprzite ljesnike u suhoj tavi uz mijesanje dok ne pocnu pustati aromu, pa ih odmah sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade.Pomijesajte ih sa zacinima.Umutite maslac, secer, jaja i zumanca da smjesa bude lagana i pjenusava.Umijesajte brasno i ljesnike da bude glatko.Umotajte prozirnom folijom i hladite 1-2 sata.
2. Zagrijte pecnicu na 200 °C.Razvaljajte tijesto na debljinu od 2 mm na pobrasnjenoj povrsini pa komade oblikujte kalupom u obliku srca, pa srednji dio ponovo isjecite u oblik manjeg srca i izvadite(tako da ostane rupa u obliku srca na vecim kolacicima).Poredajte kolacice na lim koji ste omotali papirom za pecenje i pecite oko 8 minuta.Ostavite da se potpuno ohlade.
3. Zagrijte dzem i po zelji ga procijedite.Premazite 1/2 kasicice dzema po malim srcima.Veca srca poprskajte secerom u prahu i stavite mala preko vecih srca, da se popuni rupa.Ostavite da se osusi.

No comments:

Recepti Headline Animator