Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 15, 2011

Krem torta sa visnjama

Potrebno:

150 g ostrog brasna
50 g secera
70 g maslaca
1 jaje
kora 1 limuna
2 kesice pudinga od vanile
1 l mlijeka
4 kasike secera u prahu
500 g visanja
100 g oraha
2 kesice slaga

Priprema:

Zamijesiti tijesto od brasna, secera, maslaca, strugane kore limuna i dodati 1 jaje.Od zamjesanog tijesta razviti koru i peci je u podmazanoj i brasnom posutoj tepsiji.Tijesto mora imati oblik okruglog kalupa i okvir kalupa treba da bude oko tijesta (dakle kalupu skinuti dno), upola ispeci tijesto, izvaditi i premazati pudingom od vanile koji je pripremljen prema upustvu sa kesice.Preko krema staviti ociscene visnje (bez kostica).U medjuvremenu istopiti secer u prahu i dodati orahe pa napraviti grilijaz.Prohladjeni gilijaz izlomiti sitno i staviti ga preko visanja.Tortu poklopiti "masnom" hartijom i dopeci je u rerni.Skinuti obod kalupa, staviti tortu na tacnu i posluziti je uz cvrsto ulupan slag.

No comments:

Recepti Headline Animator