Potrebno:
Za tijesto:
4 jaja
200 g vode
100 g ulja
malo soli
120 g brasna
Za krem:
1/2 l mleka
2 jaja
4 supene kašike brašna
8 supenih kašika šećera
po volji vanilin šećer
Za tijesto:
4 jaja
200 g vode
100 g ulja
malo soli
120 g brasna
Za krem:
1/2 l mleka
2 jaja
4 supene kašike brašna
8 supenih kašika šećera
po volji vanilin šećer
Priprema:
Za tijesto:
1. Stavite da provri voda, ulje i sol. Kad zavri dodati brašno i mešati dok se masa ne odvoji od posude. Ostavlja se da se ohladi i onda stavite jedno po jedno jaje. U tepsiju stavite papir za pečenje i sa špricom se prave forme.
2. Peče se na 200°C (25 min.) kada se ispeče preseče se na pola (horizontalno).
Za krem:
U jednu posudu stavite mleko, jaja, brašno i šećer. Meša se na ringli dok se smesa zgusne. Premazati svaku polovinu testa. Posuti vanil šećerom ili čokoladom.
Za tijesto:
1. Stavite da provri voda, ulje i sol. Kad zavri dodati brašno i mešati dok se masa ne odvoji od posude. Ostavlja se da se ohladi i onda stavite jedno po jedno jaje. U tepsiju stavite papir za pečenje i sa špricom se prave forme.
2. Peče se na 200°C (25 min.) kada se ispeče preseče se na pola (horizontalno).
Za krem:
U jednu posudu stavite mleko, jaja, brašno i šećer. Meša se na ringli dok se smesa zgusne. Premazati svaku polovinu testa. Posuti vanil šećerom ili čokoladom.
No comments:
Post a Comment