Potrebno:
2, 5 kg hobotnice
1 kasika sirceta
vezica persuna
3 cena bijelog luka
hljeb
4 jaja
prezla
75 dag krompira
4 paprike
Priprema:
Hobotnicu kuhajte oko sat i po u vodi u koju ste dodali sirce.Sameljite je nakon hladjenja te umijesajte persun, bijeli luk i zumanca.Posolite i pobiberite.Smjesu oblikujte u ustipke.Uvaljajt ih u prezlu i isprzite na ulju.Skuhajte i ohladite krompir.Papriku ispecite u rerni i izrezite na trake pa pomijesajte s krompirom.Posolite i pobiberite te posluzite kao prilog uz ustipke.
2, 5 kg hobotnice
1 kasika sirceta
vezica persuna
3 cena bijelog luka
hljeb
4 jaja
prezla
75 dag krompira
4 paprike
Priprema:
Hobotnicu kuhajte oko sat i po u vodi u koju ste dodali sirce.Sameljite je nakon hladjenja te umijesajte persun, bijeli luk i zumanca.Posolite i pobiberite.Smjesu oblikujte u ustipke.Uvaljajt ih u prezlu i isprzite na ulju.Skuhajte i ohladite krompir.Papriku ispecite u rerni i izrezite na trake pa pomijesajte s krompirom.Posolite i pobiberite te posluzite kao prilog uz ustipke.
No comments:
Post a Comment